Kulağakaçan İlaçlama

Kulağakaçan İlaçlama

Kulağakaçan böceğini kontrol altına alma çalışması yapılırken son derece özenle davranılmalıdır. Sinsi bir yapısı olan bu böcek türü son derece tehlikelidir. Kulağakaçan ilaçlama genellikle açık alanlarda, sebze ve meyvelere zarar veren kulağakaçandan kurtulmak için yapılan bir uygulamadır. Tarlalarda ve sera alanlarında, ekinlere büyük zararlar verebilen kulağakaçan ile mücadele için titiz bir çalışma yapılması ön görülmektedir. Kulağakaçan daha çok sebze ve meyvelerde bulundukları için bu alanda kullanılacak olan ilaç miktarı ve ilaç dozajının ekinlere ve ürünlere zarar vermemesi gerekmektedir. Sıradan ilaçlarla, basit ve ilkel yöntemlerle yapılan uygulamalardan kaçınmak gerekmektedir. Kulağakaçana haşere türü için yapılması gereken en etkin uygulama uzman şirketler aracılığı ile yapılan mücadeledir. Firmamızca kurallarına uygun bir şeklide yapılan çalışmalar sonucu bu zararlı böceklerden tamamen kurtulabilirsiniz. Kulağakaçan böceği karnının bitimindeki çatal şeklindeki kıskaçlarıyla dikkat çeken bir böcektir. Entomolojide yani böcek biliminde bu böceğe verilen bilimsel isim Forficula auriculariadır. Demaptera takımında yer alan kulağakaçan böcekleri beslenirken hem etçil hem de otçul bir tercih grafiğine sahiptirler. Kuyruklarında bulunan kıskaçlar ve başında bulunan antenler onların en karakteristik özellikleridir. Kulağakaçanların ortalama uzunlukları 3 santimetre civarındadır.

Kulağakaçan Böceklerinin Özellikleri

Kulağakaçan böcekleri halk arasında çokça bilinir ve tanınır. Herkes kulağa kaçarak kulağa zarar verdiğini bilmektedir. Ancak tüm bunlar dışında başka özellikleri vardır. Kulağakaçan böceğinin özellikleri arasında herkesin en korktuğu özellikler de bulunmaktadır. Bunlar:

  • Kulağakaçan böceği, uzun ve ince yapılı bir böcek olup, kuyruk kısmında bulunan pense şeklindeki kıskaçları ile tanınır.
  • Ortalama 3,5 - 4 cm boyunda olan kulağakaçan, gündüzleri taş ve ağaç kabuklarının altında yaşarken geceleri aktiftir.
  • Beslenmelerini sebze ve meyveler ile sağlayan kulağakaçan, hızlı hareket edebilen bir canlıdır. Bu haşerelere bazı bölgelerde "Saçkıran" adı verilmektedir.
  • Baş kısımlarında antenleri bulunan kulağakaçan böceği, ev içlerinde nemli alanlarda da görülebilir.
  • Kapalı alanlarda görüldüğünde bu haşerelere karşı adım atılması şarttır.
  • Uzun boylu bir böcek olan kulağakaçanlar kuyruk kısmındaki pense şeklindeki kıskaçlarıyla bilinirler.
  • Kulağakaçanların baş kısımlarında antenleri vardır.
  • Gündüzleri uyuyarak vakit geçiren bu böcekler geceleri aktiftirler.

Kulağakaçan Böceği Kulağa Kaçar mı?

Kulağakaçan Böceği Kulağa Kaçar mı? Sorusuna yanıtımız evet olacaktır. Bu konuyla ilgili söylentiler uzun yıllardır artık şehir efsanesine dönüşmüştür. Ancak net olan şudur ki bu böcekler gerçekten insanlar uyurken kulaklarından ve burun deliklerinden içeri girmektedirler. Ve kulak zarını parçalayarak sağırlığa varan ciddi işitme problemlerine neden olmaktadırlar.

Kulağakaçan İle Mücadele

Kulağakaçan İle Mücadele konusunda, uzman ekibi ile hizmet veren şirketimiz, profesyonel ve garantili şekilde uygulama yapmaktadır. Kulağakaçan ile mücadele söz konusu olduğu zaman çok sayıda kulaktan dolma bilgilerle karşılaşılmaktadır. Bunların hiç birine kulak asmamanızı öneriyoruz. Ayrıca kendi başınıza herhangi bir ilaçlama ya da kalkışmamanızı tavsiye ediyoruz. Bu adım kesinlikle işi bilmeyen kişi ya da kişilerce yapılmamalıdır. Zira kulağakaçan böceği oldukça tehlikeli bir böcektir. Uyurken insanların burnundan ya da kulağından içeri girerek kulak zarlarına zarar verebilir. Bu yüzden özellikle evinizde ya da yaşam alanınıza yakın bir yerde fark ettiğiniz an mutlaka bu böceğin kontrol altına alınması i.in çalışma yaptırmalısınız. Sektörün öncü firması olan şirketimiz kulağakaçan böcekleriyle verdiğiniz tüm mücadelelerde yanınızdadır. Kulağakaçan ile mücadele hizmeti almak için günün her saati firmamızı arayabilir, zararlı canlılardan kolaylıkla kurtulabilirsiniz. 

Kulağakaçan İlaçlama Fiyatları

Fiyatları değiştiren hususlar ise:

  • İşlem yapılacak alanın büyüklüğü,
  • Uygulama yapılacak yerdeki haşere türü ve yoğunluğu,
  • Uygulamada kullanılacak cihazların cinsi,
  • Uygulamada kullanılan kimyasal maddenin miktarı gibi hususlardır.

Firmamız ve Hizmetlerimiz Daha Detaylı Bilgi Almak İçin Web Sitemizi İnceleyebilirsiniz.